“Hari sepatutnya Hessa Fateema lahir, Allah ambil selamanya. Ibu macam mimpi sayang..”

Detik indah yang ditunggu pasangan ini akhirnya menjadi pengalaman yang tidak akan dilupakan apabila anak syurga mereka telah pergi selamanya.

Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul apabila doktor memberitahu denyutan jantung bayinya telah terhenti.

Khabar duka itu bagaikan mimpi buat ibu ini kerana setiap pergerakan bayinya dirasakan dan bayinya sangat aktif.

Pemergian biadadari syurganya yang genap 40 minggu

Menerusi muatnaik di laman YOY Network, Puan Nadhirah Mukhtar  berkongsi pengalamannya berdepan situasi berkenaan.

Tanpa diduga, beliau diuji dengan perginya bidadari syurganya, Hessa Fateema Binti Mohamad Fakhrul Tahfiz genap 40 minggu bersamanya.

Kamu lahir dengan sangat comel sekali

Kamu lahir dengan sangat comel sekali. Terima kasih Ya Allah atas pinjaman yang sangat berharga ini.

Disebabkan ramai sangat tanya apa yang berlaku pada Hessa, ibu akan ceritakan lebih lanjut.

Iboo ada GDM on diet control tak boleh lebih dari 40 minggu

“30 Disember 2020 merupakan Hari dimana iboo kne serah diri ke HSI disebabkan iboo ade GDM on diet control, xblh lebih dari 40w.”

“Semasa tunggu di ruang menunggu sebelum ke PAC untuk cek ctg bby n (VE) cek bukaan jalan semua, jam menunjukkan 9pagi.”

Nurse cari jantung baby tak jumpa

“Iboo mula mengira pergerakan baby seperti hari-hari biasa.. jam 9lbh hessa iboo masih bergerak dalam perut.”

“Kemudian, Kul 10 pagi, sampai turn iboo buat ctg, nurse cari-cari jantung, tak jumpe.”

Doktor scan dan sahkan jantung dah berhenti

“Masa tu, jantung iboo dah mula nak luruh. Doktor terus scan dan sahkan memang dah stop jantungnya.”

“Masa tu, jantung iboo yang rasa berhenti sekali. Doktor suruh call husband dan husband tengok sekali scan.”

Kami saling berpelukan kerana hilang kekuatan dalam diri

“Kami dedua lemah lutut dan saling berpelukan kerana hilang kekuatan dalam diri. “

“Tujuan utama ke HSI berubah menjadi 100%.”

Masih berfikir bila Hessa lahir nanti ada keajaiban

“Masa tu iboo cuba untuk mengawal kesediaan, masih berfikir kemungkinan bila hessa lahir nanti, ada keajaiban.”

“Baby akan nangis lepas skin to skin dengan ibunya macam dalam iklan-iklan yang pernah iboo tengok.”

Tak sangup biarkan baby lama dalam perut tanpa nyawa

“Dipendekkan cerita, doktor suggest biar baby lahir sendiri, maksudnya iboo balik dlu, nanti tunggu baby lahir sendiri. Tapi iboo ayah decide untuk induce je.

“Tak sanggup biar baby lama-lama dalam perut tanpa nyawa. So, plan doktor iboo akan warded untuk induce belon esoknya.”

Allah sentiasa hadirkan insan-insan yang baik di sekeliling ibo

“Jutaan terima kasih kepada dr Wan Noor Asma kerana sudi datang tanpa jemu lawat iboo dan xputus bagi semangat.”

“Alhamdulillah Allah sentiasa hadirkan insan-insan yang baik di sekeliling iboo.”

Allah maha kuasa

“Pada 31 Disember 2020, Allah maha kuasa, sepatutnya pukul 3petang iboo akan di induce belon.”

“Jadi, Iboo di panggil ke bilik untuk induce. Sebelum induce, doktor VE dulu dan terkejut, Jalan dah buka 8cm.”

Allah uji tapi Allah mudahkan semua urusan kelahiran Hessa

“Doktor pelik sebab iboo boleh berjalan macam biasa dan tak sakit. Allah maha baik. Allah uji iboo, tapi Allah mudahkn semua urusan kelahiran Hessa.”

“Alhamdulillah. Bile iboo rasa nak bersalin, terus hantar iboo ke Labour Room n proses bersalin bermula.”

Iboo peluk kuat-kuat Hessa dan cium tanpa henti

“Tepat azan Asar, baby Hessa Selamat dilahirkan kedunia. Doktor terus skin to skin kn hessa pada iboo. Iboo peluk kuat-kuat hessa dan cium tanpa henti. Allah. Rindunya bau Hessa.”

“Bau Hessa lain dari bau baby-baby iboo yang lain, unik. Sedappp sangat, sampai kat tudung iboo melekat Baunya.”

Kuasa Allah, muka Hessa tiada satu kulit yang tanggal

“Masa Hessa lahir, kulit-kulit di badan dah mula tanggal sebab seharian meninggal dalam perut.”

“Tapi kuasa Allah. Muka hessa tiada satu kulit yang tanggal. Allah nak tunjukkan pada iboo macam mana rupa anak syurga iboo sorang ni.”

Allahuakhbar, cantik sangat Hessa 

“Allahuakhbar. Cantikkk sangat hessa iboo. Subhanallah. Indah sangat ciptaan Allah. Sampaikan iboo cakap, patutla kamu dipilih untuk menjadi bidadari. Iboo redho.”

“Bile lahir je hessa, redho datang sendirinya. Alhamdulillah.”

“Terima kasih ya Allah kerana memberikan kami pertolongan dan dipermudahkan urusan walaupun kami diberi dugaan sebegini.”

Wahai bidadari iboo

“Perjalanan mu telah terhenti disini wahai bidadari kecil Iboo, Hessa Fateema.”

Kamu telah kembali kepada pencipta mu. Innalillahi wainna ilahirojiun.”

Ibu dan ayah doakan rohmu ditempatkan yang tertinggi di syurga

“Iboo ayah redho, nak. Iboo ayah doakan Semoga rohmu ditempatkan di tempat yang tertinggi di syurga wahai Bidadariku, Hessa Fateema, Aminn.”

“Berat dugaan buat iboo ayah, Hessa. Tapi iboo ayah yakin dengan hikmah disebalik ujian ini.”

Iboo sentiasa menyayangimu

“Bersenang-senanglah lah kamu wahai Hessa Fateema di taman syurga.”

“Doakan Semoga iboo dan ayah sentiasa diberikan kekuatan dan ketabahan untuk menempuh ujian ini.”

“Akan kami cerita kan yang indah-indah tentangmu wahai anak syurgaku. Iboo sentiasa menyayangimu.” 

Semoga keluarga adik Hessa Fateema diberikan kekuatan dan ketabahan mengharungi dugaan ini.

Follow YOY Network di laman Instagram untuk pelbagai info dan video menarik!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by YOY Network (@yoynetwork)

Default image
admin
Articles: 757