[VIDEO] Mengaku Jual Sambal Nyet Palsu, Wanita Jumpa Khairul Aming Minta Maaf

Semalam kecoh di media sosial khususnya di twitter berikutan satu pendedahan yang dibuat oleh seorang selebriti media sosial, Khairul Aming yang popular dengan rancangan masakan apabila Sambal Nyet yang dijualnya menjadi mangsa cetak rompak.

Melalui perkongsiannya semalam, beliau merasa kecewa apabila ada pihak cuba mengambil kesempatan dengan menjadi reseller produknya, namun tidak menyangka ada yang sanggup menciplak dan menjual produk palsu Sambal Nyet.

Nyata kecewa dengan tindakan individu berkenaan yang boleh menjejaskan perniagaannya, beliau kemudian turut membuat satu laporan polis.

Terbaru, melalui tweet terbaru di Twitter, beliau memaklumkan pelaku yang bertanggungjawab menjual produk palsu Sambal Nyet tampil bertemu dengannya dan membuat permohonan maaf secara terbuka.

Dalam pertemuan berkenaan, beliau menjelaskan bahawa perkara berkenaan tidak akan diselesaikan dengan mudah dan menuntut 3 perkara daripada wanita berkenaan.

“Selepas issue Sambal Nyet palsu ni dh naik semalam (thanks for sharing guys), she finally admitted her mistake and came forward pagi tadi. Tapi aku taknak benda ni settle senang2 mcm tu je walaupun datang dengan air mata. So ada tiga tuntutan we demand from her:

1. Bayar pampasan tunai. tapi duit ni aku takkan refund balik kepada buyers sbb proses refund ni tak mudah and aku nak buyers utk take accountability jgk. oleh itu 100% duit ni aku akan sedekah kat asnaf yg memerlukan di bulan puasa ni. aku tak akan ambil satu sen pun

2. Public apology video. this is her apology video admitting her mistake yang palsukan kandungan sambal dan juga design botol sambal nyet

3. Statement pengakuan salah di balai polis. tadi dia dh pergi ke balai polis damansara yg aku buat laporan semalam, and buat pengakuan bertulis kat situ. semua details dan pengakuan dah captured dlm report polis.

“I hope this will be a lesson to anyone yg cuba nak buat macam ni lagi in the future. tq guys for sharing this issue, diharapkan kita semua aware utk tidak ambil mudah benda mcm ni. selamat berpuasa everyone.”

Selain membuat tuntutan permohonan maaf secara terbuka, wanita berkenaan juga perlu membayar pampasan tunai.

Bagaimanapun menurut Khairul Aming, duit pampasan berkenaan tidak akan dipulangkan kepada pembeli-pembeli yang membeli sambal palsu tersebut, sebaliknya akan didermakan kepada golongan asnaf yang memerlukan.

Semoga insiden yang berlaku ini menjadi pengajaran kepada semua individu diluar sana dan tidak mengulangi kesilapan tersebut.

Default image
admin
Articles: 831