[VIDEO] Mengidam Emas, Penangan Mengandung ‘Babygirl’ Dari Kepala Hingga ke Kaki Mawar Rashid Pakai Barang Kemas

Pelakon Mawar Rashid yang bakal melahirkan cahaya mata perempuan tidak lama lagi berkata dia melalui pengalaman pelik apabila terlalu obses dengan perhiasan emas.

Pemilik nama sebenar Wan Mawar Shaputri Wan Abdul Rashid, berkata dia gemar memakai barang kemas dari kepala hingga kaki walaupun hanya berada di rumah sahaja.

Bahkan, pelakon berusia 25 tahun itu juga sempat berkejar ke kedai emas untuk membeli penghiasan tersebut untuk diri sendiri dan bayi perempuannya yang dijangka lahir dalam beberapa hari lagi.

Mawar berkongsi perkara itu di laman Instagram miliknya pada Sabtu.

“Mengidam nak pakai emas… daripada sebelum dapat tahu hamil lagi. Walaupun kat rumah, daripada kepala hingga ke kaki pakai barang kemas. Ini beberapa hari sebelum bersalin, cepat-cepat lari ke kedai emas.

“Belikan emas untuk my baby girl dan mommy dia… lebih kepada mommy dia sebenarnya. Baca kapsyen sebelum gambar ini. Hamil kali ini, suka betul dengan emas, bunga dan wangian. Ok, sekian update terkini,” katanya.

Menerusi laman Instagram milik isteri kepada pelakon Raf Yakoob itu turut berkongsi foto dan video memakai barang kemas bersama kakaknya di sebuah kedai emas.

Rata-rata netizen juga berkongsi pengalaman mereka dan ahli keluarga yang melalui situasi mengidam perkara yang sama seperti pelakon telefilem Penaklukan Syaitan itu.

“Sama maca adik saya, mengandung tahun ini mengidam emas. Setiap bulan pergi kedai emas… tak beli pun tak apa, janji dapat tengok emas. Lain macam mengidam dia, rupa-rupanya keluar baby girl, Alhamdulillah sekarang tengah berpantang.

“Sama la juga dengan saya yang tengah hamil… kadang-kadang itu tak beli sangat pun tapi saja nak tengok-tengok. Kadang-kadang ada juga yang sangkut terkenan. Mungkin baby girl juga keluar ini nanti.

“Sama la kita Mawar… saya pun suka sangat pakai emas waktu mengandung kali ini,” komen beberapa pengikutnya di laman sosial.

Sebelum ini, Mawar mendedahkan dia dan suaminya iaitu Raf Yaakob bakal menimang cahaya mata perempuan selepas beberapa hari berteka-teki di laman sosial.

Mawar berkongsi berita gembira itu dengan memuat naik video memperlihatkan majlis ‘gender reveal’ yang diadakan bersama ahli keluarga dan rakan rapatnya pada 13 Disember lalu.

Slide ke kanan untuk video

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MAWAR RASHID (@mawarashid)

Mawar mendirikan rumah tangga dengan Raf pada 9 November 2017 dan dikurniakan seorang cahaya mata lelaki bernama Raden Muhammad Rafael yang kini berusia setahun.

Raf juga mempunyai dua orang anak hasil perkahwinan terdahulu iaitu Raden Ahmad Rayyan, 9 dan Raden Seri Raysaa Chanela yang berusia lima tahun.

Default image
admin
Articles: 818