“Dia melambung ke bahu jalan” Gadis Ini Minta Cari BMW Putih

Selain kes pemandu mabuk, kes langgar lari pun buat netizen naik darah! Ada saja kes langgar lari yang kita dengar saban hari. Terbaru, seorang wanita berkongsi di Twitter tentang kejadian di mana dia terjumpa mangsa langgar lari terbaring di tepi jalan. Berkongsi dengan Lobak Merah, Afiqah Alwanis berkata, beberapa hari lepas ketika sedang dalam perjalanan [...]

Selain kes pemandu m4buk, kes langg4r lari pun buat netizen naik darah! Ada saja kes l4nggar lari yang kita dengar saban hari.

Terbaru, seorang wanita berkongsi di Twitter tentang kejadian di mana dia terjumpa mangsa l4nggar lari terbaring di tepi jalan.

Berkongsi di laman Twitter, Afiqah Alwanis berkata, beberapa hari lepas ketika sedang dalam perjalanan ke tempat kerja pada waktu pagi, dia ternampak seorang lelaki dipercayai warga Nepal terbaring di tepi jalan dekat Lebuhraya Sungai Besi menghala Kuala Lumpur.

“Saya berhenti tepi. Tengok dia sorang, cuma nampak kesan side mirror pecah je. Masa tu ada lagi seorang perempuan chinese berhenti jugak, jadi kami decide untuk call ambulans.

“Then datang lagi seorang perempuan dia yang dapat capture number plat orang yang l4nggar tu.

Dia nampak laki ni kena l4nggar melambung ke bahu jalan, jadi dia terus kejar tp org yg bawak BMW tu lari.

“After almost 40 minutes baru ambulans sampai. Then saya just hantar dia naik ambulans je . Tu je saya dapat tolong, lelaki nepal ni dia tak faham bahasa kita pun.

“Kesian dia. Hopefully kalau media cover cerita ni kita dapat jumpa orang yang l4nggar tu.”

Menurut Afiqah lagi, mangsa tersebut sebenarnya nak melintas jalan. Walaupun salah untuk melintas di situ tapi Afiqah berkata sekurang-kurangnya berhentilah bila dah l4nggar orang bukan terus lari.

“Laki nepal ni dia actually nak lintas jalan, bukan naik motor pun. So dia kena l4nggar sebab masa nak lintas tu.

“Saya faham je memang salah sebab lintas jalan besar tapi orang yang l4nggar tu mana boleh lari. At least bawak orang pegi hospital or klinik. Dia kan manusia.”

Sementara itu, melalui Twitter beberapa netizen dilihat berjaya memeriksa rekod s4man BMW putih tersebut dan mendapati pemandu tersebut mempunyai 4 s4man berjumlah RM700.

Afiqah juga berharap agar pemandu tersebut bertanggungjawab atas apa yang telah dilakukannya.

Default image
admin
Articles: 818

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.