“Saya hanya beri dia kasih sayang” Alasan Lelaki 53 Tahun Untuk Merog0l Anak Angkatnya

Seorang lelaki di Aceh berusia 53 tahun ditahan polis kerana tergamak merogol anak angkatnya yang masih berusia 10 tahun beberapa kali. Ketika ditahan, suspek menafikan tuduhan itu dan sebaliknya berkata apa yang dia lakukan terhadap mangsa sekadar salah satu cara dia memberi kasih sayang. Jurucakap Polis Simelue, M. Rizal berkata, suspek telah mencabul dan merogol [...]

Seorang lelaki di Aceh berusia 53 tahun ditahan polis kerana tergamak merog0l anak angkatnya yang masih berusia 10 tahun beberapa kali.

Ketika ditahan, suspek menafikan tuduhan itu dan sebaliknya berkata apa yang dia lakukan terhadap mangsa sekadar salah satu cara dia memberi kasih sayang.

Jurucakap Polis Simelue, M. Rizal berkata, suspek telah mencabuul dan merog0l anak angkatnya itu sebanyak sepuluh kali dengan menggunakan cara pujukan.

Di atas pertuduhan itu, suspek kini berdepan dengan tindakan undang-undang di bawah Akta Perlindungan Kanak-Kanak yang memperuntukkan hukuman penjara selama 13 tahun.

Turut dirampas beberapa bahan bukti seperti pakaian tidur, tiga pasang seluar dalam milik suspek dan mangsa.

Difahamkan, perbuatan suspek terbongkar selepas mangsa menceritakan kejadian yang menimpanya itu kepada guru di sekolah yang kemudian membuat laporan polis.

Mangsa mendakwa dia dirog0l oleh suspek di dalam biliknya.

Polis masih menjalankan siasatan dan suspek direman untuk siasatan lanjut. – Agensi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.